Öhman Global Growth
Sök:

Öhman Global Growth

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per

ställde för sedan frågan: Öhman Global Growth

Hej,

 

Vad tror ni om Öhman Global Growth som Teknikfond?

 

Via Savr ganska kraftig rabatt på fondavg. https://savr.com/sv/fondutbud/ohman/SE0000493546/ohman-global-growth

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den är nog skaplig men det finns många teknikfonder som är bättre.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack, exempel på andra teknikfonder som är bättre samt varför? Läste att denna gick upp mest på 1 år

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Per
 2. Vit pil

  Jag brukar inte värdera fonder på så kort sikt, särskilt inte nu under dessa koronatider, men om du går på Morningstar kan du se att Robur Ny Teknik och BFG Next Generation har gått bättre både i år och på ett år. Men just nu svänger det mycket på börsen så det kan stämma väl att det som du läste tidigare stämde väl just då. På 3, 5 och 10 års sikt kan du hitta många andra teknikfonder som har gått bättre.

  Men eftersom innehavet i Öhman Global Growth skiljer sig från många andra teknikfonder kan den vara ett bra komplement till andra teknikfonder i lekhinken, även om den inte har den bästa historiken. Avseende risk och avkastning. Det samma gäller Tin Ny Teknik (småbolag och Norden. Ingen lång historik dock, men bra och erfarna förvaltare).

  Det viktigaste är nog att förstå att de flesta aktiva s.k. globalfonder är egentligen branchfonder med ett väldigt koncentrerat innehav. De 10 största innehaven brukar vara ca hälften av hela innehavet. Och vad resten kan bestå av är ofta höljt i dunkel.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-31 klockan 16:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.