Öhman realobligationsfond sammanslagning
Sök:

Öhman realobligationsfond sammanslagning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Filippa

ställde för sedan frågan: Öhman realobligationsfond sammanslagning

Hej!

Fick precis info från avanza om att Öhman realobligationsfond skulle slås samman med Öhman Realräntefond A. Jag sparar i nybörjarportföljen där realobligationsfonden ingår och undrar om jag ska behålla den nya eller byta ut den, isåfall till vad? Den nya fonden har ju en högre avgift men annars har jag inte så bra koll på den. Tips?

Mvh

Filipoa

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det kom  mycket frågor kring det så hur Jan tänker besvarades i ett poddavsnitt.

Öhman Realobligationsfond – hur ska man göra?

Hälsningar
Elin

Kommentera

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Ställde mig också denna fråga. Det är en stor skillnad i avgifterna också där Realobligationsfonden har en avgift på 0.3% jämfört med Realräntefonden på 0.74%! Vad jag läst är det även så att räntefonden är aktivt förvaltad till skillnad mot obligationsfonden.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Även jag fick samma frågeställning nu när jag ombalanserade mina portföljer. Kanske bättre att ha kvar Spiltans räntefond eller AMF med lägre avgifter?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil R
 2. Vit pil

  Jag sökte precis på liknande fonder och hittade Handelsbanken Realräntefond. Avgiften ligger på 0.40%, vilket är 10 punkter mer än Öhman Realobligationsfond, men betydligt bättre än Realräntefonden från Öhman… De verkar ha följt varandra bra om man jämför dem på Avanza, även om Öhman hade presterat något bättre… Kan kanske vara ett rimligt alternativ? :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Victor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-04 klockan 09:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.