Öhman realobligationsfond slås samman med Öhman Realräntefond A
Sök:

Öhman realobligationsfond slås samman med Öhman Realräntefond A

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Filip

ställde för sedan frågan: Öhman realobligationsfond slås samman med Öhman Realräntefond A

Fick precis info från Avanza om att Öhman realobligationsfond skulle slås samman med Öhman Realräntefond A. Jag sparar i Nybörjarportföljen där realobligationsfonden ingår och undrar om jag ska behålla den nya eller byta ut den, isåfall till vad? Den nya fonden har ju en högre avgift men annars har jag inte så bra koll på den.  Vad nya rekommendationen blir?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej, detta har Jan svarat på en kommentar om detta!

”Jag har duckat frågan lite för att jag har inget toppenbra svar och de jag pratat med är också lite frågande. Så här fick jag svaret från en bekant:

”Vi utvärderar alternativ internt just nu, har inget konkret tips. Näst billigaste alternativet verkar vara SHBs aktiva fond, men den känns inte som något jag skulle rekommendera med helt odelad entusiasm (något dyr med 0,4% i årlig avgift). Nyckelfrågan är om värdet av inflationsskyddet överstiger nyttan av kostnadsökningen. Vi lutar just nu åt att det nog är så. Annars kan man helt enkelt strunta i den under-tillgångsklassen.”

Jag återkommer så fort jag vet något mer. Som det är nu så behåller jag den i portföljerna i alla fall.”

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Elin! då är det väl bara att vänta på ett mer konkret svar :)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Filip

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nu finns det ett längre svar i artikeln:

Tack för att du följer bloggen!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-06 klockan 09:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.