Om Avanza eller annan bank går i konkurs
Sök:

Om Avanza eller annan bank går i konkurs

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adam

ställde för sedan frågan: Om Avanza eller annan bank går i konkurs

Hej,
Som rubriken lyder. Hur ser säkerheten ut ifall banken där man har sitt ISK eller kapitalförsäkring går i konkurs eller något annat händer? Har Avanza, Nordnet osv mindre säkerhet än t.ex. Swedbank?
På vanliga sparkonto omfattas man ju av insättningsgarantin.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kundernas pengar som ligger i fonder och värdepapper är skyddade. Konkursförvaltaren får alltså inte gå in och pilla i kundernas investeringar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-20 klockan 13:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.