Om livförsäkring
Sök:

Om livförsäkring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Richard

ställde för sedan frågan: Om livförsäkring

Fråga till avsnittet imorgon: nu pratar många om att dödligheten i Covid inte är värre än influensan, men om tusentals börjar dö i triage, gäller livförsäkringen då eller är det nån force majeure?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Som sagt verkar ju risken vara minimal för det i denna pandemi. Men rent generellt, resurser är ju aldrig obegränsade. T.ex. hade säkert många kunnat räddas från hjärtattacker och liknande om det stod en ambulans redo vid varje gathörn dygnet runt. Men det gör det ju inte för det skulle ju innebära att alltför stor del av befolkningen skulle behöva jobba som ambulanssjukvårdare. Så jag har aldrig hört att livförsäkringar skulle ha någon klausul att den inte gäller för att du inte fick den bästa vården direkt. Det är sjukdomen/olyckan/brottet etc. du dör av, inte bristen på vård.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag vet att det är ganska dyrt att köpa livsförsäkring eller får inte köpa livsförsäkring allt om man har underliggande/medförde sjukdomar eller har vissa faktor tex. rökare, äldre. Hur många unga är dog utan underliggande sjukdom/medförde sjukdomar eller har vissa faktor tex. rökare och har livsförsäkring?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-21 klockan 09:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.