Om man investerar i en globalfond, behöver man investera i USA och Europa?
Sök:

Om man investerar i en globalfond, behöver man investera i USA och Europa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Cornelius G.

ställde för sedan frågan: Om man investerar i en globalfond, behöver man investera i USA och Europa?

Funderar lite på hur man ska tänka om man lägger basen i en globalfond. Om man har basen där, blir det då överflödigt att investera i fonder som täcker till exempel USA och Europa?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, det blir det. Jag har för mig att MSCI World-indexet som de flesta globala fonder följer investerar ca 60 procent i USA och 20 % i Europa. Det gör att du får med det bästa. Skulle snarare rekommendera en tillväxtmarknad-fond eller en Asien-fond. Kanske även en Sverige-fond? :-) 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.