Ombalansera 100% Aktiefondportfölj?
Sök:

Ombalansera 100% Aktiefondportfölj?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Albin

ställde för sedan frågan: Ombalansera 100% Aktiefondportfölj?

Hej,

Jag har en fördelning mellan marknaderna som ser ut enligt nedan:

40% Global
20% Asien
15% Sverige
15% Europa
5% Teknik
5% Usa

 

Efter dessa minst sagt turbulenta månaderna så befinner nu fonderna sig inte i denna önskade fördelningen längre.

Vad är för och nackdelarna med att göra en ombalansering mellan marknaderna i sin portfölj? (Förutom att man står utanför marknaden i en vecka ungefär när man gör ombalanseringen)

Finns det ett avsnitt som beskriver just detta? Alltså ombalanseringen mellan marknadsfördelningen om man endast har 100% aktiefonder?

Hittar bara information när man ska ombalansera en portfölj som har räntor och aktier.
Det syftet är jag helt med på, för att behålla sin risknivå.

 

Tacksam för hjälp.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Principen för ombalansering är exakt samma oavsett om du har räntor, aktier eller bananer. Du balanserar om för att komma tillbaka till din önskade fördelning.

Olika aktiefonder har olika risknivå, så om du ändrar fördelningen mellan aktiefonderna ändras risknivån. Det är skillnad i risk att sitta på 100% globalfond eller 100% teknik.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Om du månadssparar kan du obalanserad med fördelningen av kommande insättningar. På det sättet slipper du stå utanför marknaden.

    2+
    Gravatar ikon för användaren
    Transportören

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-30 klockan 19:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.