Ombalansera?
Sök:

Ombalansera?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas

ställde för sedan frågan: Ombalansera?

Jag förstår principen med att ombalansera för att ligga kvar på bestämd risknivå, men ska man också tillämpa ombalansering exempelvis i en portfölj med investmentbolag?

Jag har en portfölj med 9 st investmentbolag där Investor nu utgör 30 procent av portföljen, beroende på att Investor utvecklats så bra. Borde jag då vikta om? Känns ju konstigt att minska i det innehav som gått bäst, eller? Är inte det som liknelsen med kapplöpningshästar – att man bör tro på den tidigare vinnaren snarare än att tro att någon annan plötsligt ska gå bättre?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Klart att man ska ombalansera också investmentbolag. Minska inte i en uppåtgående trend men var förberedd att ibland kan det svänga fort, även om investmentbolag brukar vara ganska stabila pga. många innehav. Spiltan Aktiefond Investmentbolag har 27% Investor, mångas favorit, så kanske kan du vara lite mer överviktad mot just den.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-26 klockan 18:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.