Ombalansera just nu pga corona
Sök:

Ombalansera just nu pga corona

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Ombalansera just nu pga corona

Hej!

 

Jag har en fondportfölj på ca 90,000 kr som jag tänkt ha växande i ca 30 år till.

Jag har DNB global Indeks, LF Global index och Spiltan aktiefond Investmentbolag med mest insatt kapital (ca 25,000 kr i vardera) och funderar på att ombalansera ner Spiltan en aning för att öka på det globala. Är det rätt tid att göra det nu i nedgångstider med Corona, eller vänta med att sälja och köpa in sig i de andra tills det lugnat sig?

Hur ska man tänka?

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning, David

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej David!

Ingen vet om vi är på botten nu eller ej, det skulle såklart kunna vara ett bra läge att göra en ombalansering nu för att öka på sitt aktiesparande, men kan också fortsätta ned efter en ombalansering och värdet på ditt sparande går ner mer.

Något du själv får ta ställning till hur du vill göra med risktagandet, jag hade ombalanserat nu.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-29 klockan 18:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.