Ombalansera nu när börsen rasar?
Sök:

Ombalansera nu när börsen rasar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Ombalansera nu när börsen rasar?

Hej! Valt att härma nybörjarportföljen ganska så exakt i vårt månadssparande. Undrar nu om man bör göra någon åtgärd när börsen faller eller sitta lugnt i båten och invänta att det vänder? Med vänlig hälsning, Anna

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anna,

Nybörjarportföljen har en tidshorisont på ca 5 år, så i det här fallet är det ingen större fara. Det är inte ens ett större ras. Om du vill ombalansera något, så skulle jag rekommendera att lägga ett par procent i guld faktiskt. Jag har tänkt göra det till nyår, men nu kan vara ett bra läge faktiskt.

Hälsningar,
Jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Guld? Det får du gärna utveckla. Ska man inte lägga över pengarna till det som sjunkit, typ aktier, med pengar från räntor som mest legat still?

    2+
    Gravatar ikon för användaren
    Johan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för snabba svar! Fantastisk sida för en som håller på att lära sig spara smart! Ska kolla upp det där med guldet:)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-12 klockan 14:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.