Ombalansera nu?
Sök:

Ombalansera nu?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av kirre

ställde för sedan frågan: Ombalansera nu?

Hej,

Ska jag ombalansera min portfölj nu när börsen börjar rasa i alla länder? Sverige följer ju troligtvis med i fallet.  Eller vänta tills allt har stabiliserat sig…

Kirre

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

(Svenska) börsen föll runt 2.5% igår, andra runt 4%. Spekulationer finns kring att det droppar runt 3-4% bara idag direkt vid öppning. Det är alltså ”för sent” att undvika förlusten och ta hem vinsten för du har redan tappat runt en 6-8%. Du riskerar att sälja i en jättedipp, och så kanske det går upp 2% dagen därpå när du ska köpa. Eller så går det ner 20%. Vem vet?

Svaret är: Det vet man inte. Så följ din plan och/eller regler för när du ska ombalansera. Sådana regler är väldigt bra att bestämma sig för i förväg, och att verkligen följa dem oavsett vad som händer är det som generellt lönar sig i längden. Om du inte kan tajma och förutspå marknaden förstås, men då antar jag att du inte skulle fråga här utan vara tokrik =)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-06 klockan 07:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.