Ombalansera
Sök:

Ombalansera

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma

ställde för sedan frågan: Ombalansera

Ska ombalansera min portfölj o har använt excel-dokumentet. Undrar hur jag gör rent praktiskt. Har Nordnet. Ska jag beställa köp och sälj samtidigt, eller först sälja av o vänta tills pengar kommit in för att därefter köpa? Eller använda bytesfunktionen? Om jag köper o säljer samtidigt, kommer transaktionerna utföras samtidigt så att det finns kontanter att köpa för? Hoppas ni förstår frågan. Undrar också hur man hanterar att det bara går att köpa o sälja i fasta procenttal.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ingen som kan hjälpa mig?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Emma,
Jag skulle föreslå att du först säljer av, enligt vad du räknat fram. När transaktionerna gått igenom och du fått in pengarna på kontot lägger du dina köporder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-29 klockan 19:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.