ombalansering
Sök:

ombalansering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: ombalansering

Hej

Har en fråga gällande ombalansering, troligtvis ganska enkel fråga. Jag tillämpar 4 hinkars pricipen via lysa och avanza zero.  där jag har en 60/40 portfölj och en 90/10 portfölj. Under corona kraschen ökade jag på mitt sparande i 90/10 portföljen och pausade sparandet i 60/40.men nu när börsen nästan återhämtat sig helt, tänker jag att min riskexponering är högre nu än innan crashen och vill egentligen ombalansera mitt totala sparande. Hur går jag tillväga då? Är det bara att sälja av den delen i 90/10 portföljen och sedan köpa in sig i 60/40 portföljen eller skall man gåtillväga på ett annat sätt.

Mvh Andreas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Andreas!

Låter som en bra plan om det är en sådan förändring du vill göra.
Ser inte så mycket andra möjligheter till att göra den flytten på ett annat sätt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-04 klockan 20:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.