Ombalansering 2020
Sök:

Ombalansering 2020

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Ombalansering 2020

Hej

Jag började med ombalansering av mina portföljer lite sen i år (för 3 dagar sedan) precis innan börsen börja påverkas av coronaviruset. Jag började med att sälja delar av de fonder som hade vuxit över målfördelningen och sålde även de fonder som inte finns längre i årets pörtföljer (dvs. 100% av räntefonderna som PLUS småbolag sverige index, SEB Kavaljer, Handelsbanken realräntefond). Det var en dålig tajminng tyvärr, men jag undrar vad som är bäst och göra nu? ska jag köpa det som behövs för att komplettera mina portföljer eller rekommenderar du/ni att jag avvaktar tills det bli mer stabilt läge?

*Hade förresten en nybörjarportfölj och två globala barnportföljer.

Mvh Sara

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Sara!

Eftersom du har påbörjat ombalanseringen så ser jag ingen anledning att inte fullfölja den, skulle du välja att sitta utanför nu så försöker du tajma marknaden och det är något dom flesta brukar misslyckas med.
Jag hade fortsatt med ombalanseringen och sedan fortsatt med månadssparande framöver!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-27 klockan 08:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂