Ombalansering!
Sök:

Ombalansering!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tomas

ställde för sedan frågan: Ombalansering!

Hej,
Jag har inte riktigt förstått det med ombalansering och hur det går till.

Det skäms lite att ställa just denna fråga men jag är nybörjare och behöver förstå. :)

Jag har en månadssparande som jag kopierade från Nybörjarportföljen och det har rullat på några månader men när det skall ombalanseras menas det att man behöver sälja vissa och köpa nya? Eller räcker det med att ändra på procentsiffran, tex. från 15% till 30% på en viss fond eller om man sänker det till 0% och lägger till en ny fond på månadssparande fonden?

//Tomas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Med ombalansering menas att man säljer delar av de fonder som ligger över den andel man tänkt sig och köper de som ligger för lågt. Alltså att man ändrar innehavet i portföljen så att innehavet återigen är de procentsatser man har för avsikt att ha. Månadssparandet kan man låta ligga som det är.

Läs mer här:

Ombalansering i Globala barnportföljen 2018

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-26 klockan 09:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.