Ombalansering?
Sök:

Ombalansering?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria

ställde för sedan frågan: Ombalansering?

Här är min portfölj:

Länsförsäkringar Global Indexnära 30 procent

SPP Aktiefond Global 30 procent

Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10 procent

Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 15 procent 

Swedbank Robur Access Asien 10 procent

SEB Sverige Index 5 procent

Månadssparar på lång sikt. Varit igång ett år snart. Enda fonden som gott dåligt är Spiltan, ligger på -3 procent.

Har förstått att många tillämpar ombalansering ett par gånger om året. Vad bör jag göra här? Sälja av motsvarande del i fonderna som gått plus och återinvestera i Spiltan? Eller vad innebär ombalanering. Ursäkta dum fråga…

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ombalansering innebär att du skall återgå till den procentuella ursprungsfördelningen i ditt innehav. Den procentuella fördelningen du skrivit ovan ser bra ut tycker jag och oftast räcker det med en ombalansering per år eller möjligtvis halvår.

Hälsningar,

msFIRE svenskafire.se

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-18 klockan 21:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.