Ombalansering
Sök:

Ombalansering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alexandra

ställde för sedan frågan: Ombalansering

Hej,

Jag har läst och lyssnat på artikeln om ombalansering 2019.

Jag har idag en portfölj (större än 200′) då jag månadssparar en del (1500:-/mån). Jag läste att man ska sälja av hela portföljen och köpa nya andelar. I den ombalanserade portföljen ingår de flesta av de fonder jag redan har och kommer att återköpa tillbaka då. Har jag förstått saken rätt att jag ändå ska sälja av dem för att sen köpa tillbaka samma fonder?

Det jag undrar är också vilken typ av portfölj jag ska fortsätta spara i. Jag har hittills köpt i globala portföljen men det är då också ganska stor risk. Är det smartare att köra i rikatillsammans portföljen med lägre risk?

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Alexandra!

Det finns olika sätt att ombalansera på, det sättet du pratar om är ett sätt.
Ett annat som jag föredrar är att du använder ombalanseringskalkylatorn som Jan har gjort, sedan säljer du bara det du måste för att flytta runt det. Tycker själv att det är väldigt onödigt att sälja allt.

Vilken typ av portfölj du ska ha beror på hur lång tidshorisonten är!
Vad är det du sparar till?
Globala Barnportföljen passa bäst för 10 år+, så är ditt sparande på kortare sikt, så tycker jag att du ska kolla på någon annan portfölj, t.ex ”Nybörjarportföljen”.

Sedan tycker jag att du ska läsa/lyssna på ”Fyra-Hinkar-Strategin”, denna artikel kommer lära dig lite hur du kan tänka med uppbyggnaden av ditt sparande!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-03 klockan 15:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.