Ombalansering?
Sök:

Ombalansering?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustaf

ställde för sedan frågan: Ombalansering?

Jag månadssparar idag in i dels en 60/40-portfölj och dels en 90/10-portfölj. Är det bara för mig att fortsätta göra detta eller kommer jag behöva balansera om någon gång? Har hört mycket om ombalansering på senaste tid och blev helt enkelt osäker kring hur man ska tänka kring detta.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag brukar ombalansera en gång om året och då skickar jag både ut en mall, tips och skriver en artikel om det. Så här såg den ut i början av januari för 2019.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är bra att ombalansera varje portfölj då och då så att de fortsätter vara 90/10 och 60/40. Kanske varje eller vartannat år eller så. Flytta pengar mellan portföljerna gör du däremot som du vill, beror helt på varför du har två portföljer.

Om du har två portföljer för att den ena är på lång sikt och den andra lite kortare, då är det bara att fundera på hur mycket du tänker använda ur den kortare och så skjuter du inte till mer än så. Där behövs ingen ombalansering mellan portföljerna.

Om både portföljerna är långsiktiga och du hsr två bara för att reglera risken, då kan du fundera på ifall båda behövs eller om du ska slå ihop dem till något mitt emellan. Till exempel 75/25.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-21 klockan 11:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.