Ombalansering av samma tillgångsslag
Sök:

Ombalansering av samma tillgångsslag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kriss

ställde för sedan frågan: Ombalansering av samma tillgångsslag

Hej!

Jag har en 100/0-portfölj på Avanza som jag månadsparar i. Jag har 8 olika aktiefonder och indexfonder (inga räntefonder alltså) som skiljer sig åt genom att några är globala och andra är geografiskt spridda.

Jag tänker att eftersom tillgångsslagen är den samma för samtliga blir en ombalansering bara att sälja ”vinnarna” och köpa ”förlorarna” vilket man ju inte bör göra.

Min fråga är om det finns en anledning till ombalansering i mitt fall, trots samma sorts tillgångslag?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ombalansering gör du för att minska portföljens risk och följa din strategi. Ca 1-2 gånger per år.

”Sälja vinnarna och köpa förlorarna” jag ser det mer som att sälja dyrt och köpa billigt.

/Andreas

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-29 klockan 21:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.