Ombalansering eller inte vid 100% aktier?
Sök:

Ombalansering eller inte vid 100% aktier?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David N

ställde för sedan frågan: Ombalansering eller inte vid 100% aktier?

Jag har 3fonder, och investerar 70, 15, 15. Kurserna går lite olika, och vid små avvikelser ombalanserar jag inte.

Det jag nu undrar är om man verkligen ska ombalansera, eller låta dom vara? Antingen låter man dom vara, och då finns det en chans att tjäna mera. Fast å andra sidan så kan man säkra det man tjänar på dom andra i globalfonden, där jag investerar 70%. Men att säkra menar jag att globalfonden sjunker mindre vid börskrascher.

Ifall ni undrar vilka fonder jag har: lf global, amf småbolag, spiltan invest.

Skriv gärna era tankar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har också funderat på detta och jag kom fram till att jag bör ombalansera en gång om året till min ursprungliga fördelning.
Detta eftersom jag har en genomtänkt fördelning av en anledning, därför vill jag se till att jag ligger så nära den fördelningen som möjligt så mycket som möjligt.

Anledningen att jag bara gör detta en gång per år är för att man ligger utanför börsen i rätt många dagar i värsta fall när man ska utföra ombalanseringen.
Vilket inte är bra, om det skulle ske några stora avvikelser just dem dagarna.

Det är givetvis mer komplicerat än så, detta var bara mina 5 cent.

Lycka till med sparandet!

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-01 klockan 12:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂