Ombalansering - köp och sälj
Sök:

Ombalansering – köp och sälj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter Skoglund

ställde för sedan frågan: Ombalansering – köp och sälj

Hej

Rika tillsammans portföljen ska ju balanseras om en gång per år men på shareville så köper och säljer ni både i mars och juni. Hur ska man förhålla sig till dessa köp och sälj om man inte vet hur många procent av portföljen som köps eller säljs?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har exakt samma fråga. Tydligen ingen i communityn som svarar! Är det någon som vet hur man gör så att Bolmeson svarar på den?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för snabbt svar! men jag litar på Jan och vill följa hans köp/sälj i portföljen.
  /Kenneth

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kenneth Pettersson

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Förlita er inte för mycket på bolmeson. Då är det bättre ni kör lysa. Kopierar ni jans portföljer, som är mycket bra, ombalanserar ni en gång per år. Vad han gör och inte gör behöver ni inte bry er om.

ombalanseringen betyder att ni försöker återgå till de % som portföljen var tänkt att vara från början.

Tex 60% aktie 40% ränta.

Sen inom aktiedelen X% globalfond. X% Sverigefond. Vad ni nu har.

 

ombalansering behöver inte ske med sälj ihäller  utan du kan ombalansera under en 6 mån period tex genom att ”köpa ikapp” det som ligger efter.

dvs om vi har en period när aktierna går väldigt starkt så köp vara räntor för hela slanten den perioden. Så länge aktiedelen inte rusar bortom kontroll. Dvs så att du får mer risk än du vill ha.

Hoppas det hjälpte lite iaf

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det spelar väl inte så mycket en roll vad som köptes och för vilket belopp.. visst är ni väl fria att investera själva lite också under årets gång när ni har pengar tillgängliga och kanske inte Jan? Och när det händer behöver han inte heller veta vad ni har gjort för att hålla saker 100% synkade mellan samtliga portföljer.

Viktigast är väl att nybörjarportföljen i grunden är en mycket gedigen portfölj. Det räcker med att följa principerna bakom den och att man ombalanserar minst en gång om året enligt den ursprungliga fördelningen. Eller så kan portföljen anpassas efter Jans portfölj-uppdatering som bruka komma en gång om året också… när det möjligen byts ut några fonder och viktas om lite.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-16 klockan 21:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.