Ombalansering nybörjarportföljen
Sök:

Ombalansering nybörjarportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Ombalansering nybörjarportföljen

Hej!

I den nya ombalanseringsmallen står det kontanter som saldo på kontot 20%. Jag förstår inte hur jag ska göra? Ska jag sätta in de pengarna på ett buffertkonto alltså?

Camilla

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej! För att underlätta och slippa ombalansera nybörjarportföljen själv, funderar jag på att flytta  80% av portföljen till en fondrobot och 20% till ett sparkonto med ränta. Att sälja av hela summan och börja från början vore enklast.

Förlorar man mycket på att sälja av och byta till fondrobot i detta läge?

Med vänlig hälsning, Gunilla

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag har portfölj på Lysa oxå

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Camilla Timén

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har skippat räntedelen i mina portföljer sedan länge och kör på två räntebärande konton. Ett konto som buffertkonto och ett annat öronmärkt som ”kapital”-konto. Det händer sällan att jag säljer av mina fonder för att fylla på kapitalkontot pga strulet och kostnaderna. Mot andra hållet går det utmärkt.

När kapitalkontot ”halkar efter” för mycket så löser jag det istället med lite extra månadssparande får att få balans igen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ok jag tänker att det ska vara lätt att man sparar x antal kr i månaden i en bra fondportfölj

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Camilla Timén

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-07 klockan 10:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.