Ombalansering och tjänstepension
Sök:

Ombalansering och tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av AH

ställde för sedan frågan: Ombalansering och tjänstepension

Hej!

 

Jag omfattas av tjänstepensionen KAP-KL och har placerat allt i AMF Aktiefond Mix. Är dock osäker om det är det bästa alternativet. De försäkringsbolag som jag kan välja mellan är: Alecta, AMF, Danica, Folksam-LO Fondförsäkring, Handelsbanken, KPA Pension, Lärarfonder, Nordea, SEB, Skandia och Swedbank. Hur ska jag tänka för att fatta ett bra beslut? Tacksam för konkreta förslag. Är 38 år gammal, kanske bra att veta.

Tack på förhand!

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

AMF Aktiefond Mix är ju 50% ränta så på lång sikt kanske lite väl mycket ränta tycker jag. Du kan väl logga in på AMF och byta till andra fonder såsom Global, Sverige, Tillväxt och liknande? Så har jag gjort.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    AMF Mix har inte någon ränteinnehav. Det är en globalfond med stor del Sverige.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Janne

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Klurigt då man är låst till vissa som inte har hela marknadens utbud av fonder.

AMF Aktiefond Mix är en Globalfond som får placera upp till 50% i Sverige.
Jag skulle se över om det finns en billigare globalfond att komma åt via dina alternativ, då utan att få högre avgifter.

Annars tycker jag inte att det är något fel med fondvalet!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-12 klockan 13:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.