Ombalansering - sälja allt och köp ny fördelning
Sök:

Ombalansering – sälja allt och köp ny fördelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ad

ställde för sedan frågan: Ombalansering – sälja allt och köp ny fördelning

Hej!

Jag har en portfölj som är typ 90/10. Funderar på att sälja av allt för att gå in igen med samma fördelning enligt globala portföljen.

Har haft den befintliga i 2 år och den har gett bra avkastning och jag har kört löpande månadssparande.

Finns det några fallgropar i att sälja allt och gå in igen på en gång? Mitt tidigare sparande har ju en köpt andelar över tid med mycket lägre kurser än dagens höga värden.

tacksam för hjälp att förstå hur effekter av att ställa om till en annan portfölj påverkar.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Så länge pengarna stannar i samma ISK så blir det ingen extra skatt. Det enda du ”betalar” är dagarna du står utanför marknden med pengarna. I snitt är risken större att du missar uppgångar än nedgångar.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag skulle rekommendera dig att sälja av dom delarna som har blivit för stora och sedan endast flytta dessa, som Emil skriver ovan så hamnar du annars utanför marknaden i ca en vecka.

Använd Jans excelmall för att räkna ut hur du ska ombalansera så fungerar det bra!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-08 klockan 20:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.