Ombalansering/sälja av aktier efter konflikt Trump USA/Iran
Sök:

Ombalansering/sälja av aktier efter konflikt Trump USA/Iran

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Ombalansering/sälja av aktier efter konflikt Trump USA/Iran

Hej,Tanken var att ombalansera mina portföljer (globala barnportföljer och nybörjarportföljen) nu på måndag. Det blir till att sälja av en hel del aktier. Hur ser ni på att sälja av en väsentlig del aktier nu precis efter konflikten mellan USA och Iran som håller på att eskalera? Är det bättre att sälja av aktierna så snabbt som möjligt innan de antagligen minskar i värde pga konflikten, eller bör man avvakta ett tag innan man säljer aktierna/ombalanserar?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ingen vet. Om du inte tillhör de som tror sig kunna förutsäga marknadens rörelser…

Du bör fortsätta följa din strategi så länge dina mål inte har förändrats.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag hållet helt och hållet med ML. Dock om frågan kommer upp – och man är orolig – då kan det vara ett tecken på att man kanske ligger fel i risk och kanske bör sänka den. För om man har en strategi som fungerar väl, då tar den hänsyn till att sådana här saker alltid kommer att hända. 👍

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Tack för era svar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-04 klockan 11:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.