Ombalansering samt ändring från Nybörjar till Barnportfölj - feedback tack
Sök:

Ombalansering samt ändring från Nybörjar till Barnportfölj – feedback tack

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alexander Hellgren

ställde för sedan frågan: Ombalansering samt ändring från Nybörjar till Barnportfölj – feedback tack

Hej! Tänkte om det finns någon vänlig själ som vill titta på min ombalansering. Har utgått från Jans nya Globala barnportfölj men med en lite egen touch. Har tidigare bara kopierat rakt av men jag tänkte för första gången peta lite själv. Är det någon fond som ni tycker är lite kaka på kaka eller liknande? Dessutom har jag en fråga kring guldposten i portföljen. Den tidigare Pacific Precoius har gått rätt bra och undrar om jag ska behålla eller byta till Guld Ava. Jag vet mycket väl att det enklaste är att kopiera Jans alternativt köra på robot men tycker det ändå är roligt att dona med detta.
Länsförsäkringar global indexnära                     40%
Länsförsäkringar tillväxtmarknad indexnära      10%
Spiltan Aktiefond Investmentbolag                      7,5%
Seb Sverige Indexfond                                          7,5%
Handelsbanken Gl Småbolag                                5%
Swedbank Robur Ny teknik                                   5%
Spiltan Räntefond                                                  10%
”Guld”                                                                   10%
Ska jag fortsätta med Pacific Precoius A eller köpa Guld Ava som Jan rekommenderar i ombalanseringen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fördelningen ser bra ut men du saknar 5%. Jag hade investerat dessa i din globala indexfond och uttöka dess innehav då du redan har en hög exponering mot den svenska marknaden.

Angående din fråga om guld, det beror på varför du investerar i guld. Om ditt mål är att få en ren guldexponering som Jan rekommenderar så är Pacific Precious A ett dåligt val då fonden bara investerar cirka 30% i guld. Resten är i andra ädelmetaller och gruvbolag.

Fondförvaltaren Erik Strand planerar att starta en guldfond men tills dess så är GULD AVA det bästa alternativet om du vill handla på Avanza. Kom ihåg att du inte behöver betala courtage om du handlar för mer än 1000 kr åt gången.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tusen tack för din feedback!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Alexander Hellgren

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-23 klockan 11:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.