Ombalansering under börskrasch?
Sök:

Ombalansering under börskrasch?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik B

Den här artikeln publicerades 2017-10-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Ombalansering under börskrasch?

Hej alla, tänkte höra hur ni ser på ombalansering under en börskrasch (eller räcker egentligen att samtliga aktier i ens portfölj under en period visar röda siffror)? Ombalanserar ni precis som vanligt eller har ni en annan strategi för sådana perioder?

Rätta mig om jag har fel, men det var väl Warren som sa något i stil med ”Never lose money”… och det är väl precis det man gör om man ombalanserar i en börskrasch?

Tack på förhand kring era resonemang.

 

// Fredrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

Jag tänker att så länge man är långsiktig hjälper en ombalansering till med det som är svårast: sälja dyrt och köpa billigt. Jag tänker att det borde gälla också vid större variationer som vid en börskrasch.

Intressant att få höra fler tankar och åsikter i ämnet!

/Johan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för ditt svar Johan B!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Fredrik B

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-02 klockan 16:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.