Ombalansering vid månadsparande
Sök:

Ombalansering vid månadsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av En glad sparare

ställde för sedan frågan: Ombalansering vid månadsparande

Hej!

Tänk er en portfölj som från start innehåller 60 % av fond A och 40 % av fond B. Vilket av följande två alternativ ger högst avkastning och varför?

  1. Varje gång man skjuter till mer pengar så ser man till förhållandet åter blir 60/40. Ombalanseringen får endast ske med tillfört kapital. Det är alltså förbjudet att sälja delar av den fond som går bättre än den andra.
  2. Man delar upp själva insättningen i 60/40 och ombalanserar sedan portföljen en gång per år.

Tack på förhand!

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle spontant säga alternativt 2. Det är alltid bättre att låta vinnarna löpa, då fonder som går bra tenderar att fortsätta gå bra, ungefär som ett rekord i en aktie/börs följs av i genomsnitt 40 nya rekord.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-06 klockan 14:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.