Omfördela med barnets ålder?
Sök:

Omfördela med barnets ålder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisa

ställde för sedan frågan: Omfördela med barnets ålder?

Hej,

Jag sparar i globalaportföjen till mina barn i fördelningen 95/5 (A/R). Mina barn är 5 resp 10 år. Det jag undrar över är om man bör omfördela i takt med att barnen växer? Dvs till 90/10 vid 10 års ålder  80/20 vid 15-års ålder osv? Detta för att minsks risken då tidshorisonten på sparandet krymper?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Nej, det tycker jag inte per automatik. Du vet inte när pengarna ska användas. Att köpa en bostad kan man ju tänka sig är ett användningsområde, men det gör de förmodligen inte direkt på 18-årsdagen. Själv köpte jag min första bostad när jag var 28…

Så om det inte är någon specifik utgift du sparar för tycker jag du ska hålla kvar vid din fördelning.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-07 klockan 21:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.