Ominvestera en gammal fond från AF till ISK? Vad är bäst
Sök:

Ominvestera en gammal fond från AF till ISK? Vad är bäst

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jarl

ställde för sedan frågan: Ominvestera en gammal fond från AF till ISK? Vad är bäst

Så mina föräldrar gav mig en fond som sedan länge suttit på ett AF-konto (fond). Nu undrar jag huruvida det är klokast att sälja och investera nytt i ett ISK eller att låta fonded förbli orörd.

Anförskaffningsvärdet var 20k, och nu är den uppe i 70k.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jarl!

Beror helt på tidshorisonten på sparandet! Men Jan har gjort en kalkylator som du kan räkna ut detta med! Du hittar den här.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Utöver det som Robin skriver. Det kan också vara läge att välja en ny fond när du ändå ska ändra kontotyp.  Gissar att den du har nu är gammal och med högre avgift än de som finns tillgängliga nu. Vilken fond är det och vad har du för sparhorsiont?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2020-02-07 klockan 20:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂