Omplacera min tjänstepension som kommer in på ett Avanza 75?
Sök:

Omplacera min tjänstepension som kommer in på ett Avanza 75?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Omplacera min tjänstepension som kommer in på ett Avanza 75?

Hej

I dagsläget får jag in min tjänstepension på Avanza och det placeras direkt i Avanza 75. Har ni några förslag på en annan fördelning som kan vara vettig för mig? Jag vill helst pilla så lite som möjligt vid det. Jag har mitt privata månadsspar på Lysa och tänker att det hade varit skönt att låta tjänstepensionen ligga kvar på Avanza. Men hur ska fördelningen se ut?

 

Tack för bra sida och hjälpsamma människor!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du är under 60 så är minsta möjliga pill Avanza Global. Småspararguiden skriver om det:

Avanza Global ersätter Länsförsäkringar Global Indexnära

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej.

Du ska vara kvar på Avanza. Men avanza 75 kostar 0.70% i avg. Avanza Global 0.11%. Det lönar sig att pilla lite på egen hand. Även Avanza Auto 4-5-6 är billigare än din avanza 75. Bara kolla och jämföra själv.

Mvh. Jack

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Avanza Global kan du ta bort, lägg till Lf Global Indexnära om du ska fokusera på avgifter. Avanzas fond har betydligt mer avgifter på sina utdelningar än Lf vilket sällan nämns av procentjägarna. Vill du ha det bekvämt, lös Auto.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tumba
 2. Vit pil

  Har du några belägg på att Avanza Global tar högre avgifter på utdelningar?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-20 klockan 21:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.