Omplacera pengar pga Corona?
Sök:

Omplacera pengar pga Corona?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Viktor Lemoine

ställde för sedan frågan: Omplacera pengar pga Corona?

Hej!
Jag och min sambo är oerfarna när det gäller att investera pengar, och har nu läst på en del och nyligen startat ett konto hos Lysa där vi placerat 30000kr i en ”bufferthink” (20/80 aktier/räntor), 80000kr i en ”mellanriskhink” (60/40) och 90000kr i en ”passiv hink”. Sedan vi satte in pengarna för några veckor sedan har de minskat med 12000kr.
Det jag undrar är, med Coronaviruset på uppgång i Sverige och världen så känns det ju som att det är troligt att börsen kommer gå ner mer inom den närmsta tiden? Vore det då en bra idé att omplacera pengar från den passiva- och mellanriskhinken till bufferthinken, och sedan flytta tillbaka dem när börsen har gått ner ännu mer? Eller är det bättre att ”sitta lugnt i båten” och inte försöka rädda några pengar?
Det finns garanterat mycket som jag inte tänkt på, och jag är ju som sagt ganska novis på detta så alla svar och insikter uppskattas jättemycket!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du går ur marknaden på egen risk.

Missar du de 10 bästa dagarna under en 10 års period halveras din avkastning. Det omvända gäller även om du missar de 10 sämsta dagarna.

För att få samma avkastning som marknaden måste du vara i marknaden.

Kommer marknaden avkasta mer än obligationer på 10 års sikt? Högst troligt men historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-12 klockan 15:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂