Omplacering av befintliga fonder
Sök:

Omplacering av befintliga fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christina

ställde för sedan frågan: Omplacering av befintliga fonder

Hej!

Jag behöver hjälp hur jag ska tänka med mina fonder i ISK. Jag har sedan ett tag några fonder Nordea 30, 50 och 70 som jag inte är så nöjd med. Håller på att göra om i mitt ISK med nya fonder utanför Nordea. Jag behöver egentligen sälja av dessa gamla Nordeafonder för att få pengar till nya. Ska jag bara helt enkelt sälja av dom rakt av och då hamnar pengarna på likvidkontot och sedan därifrån köpa nytt? Förlorar jag på det? tycker det är svårt hur jag ska tänka där.

Tacksam för goda råd. Ni har en fantastiskt bra sida här och intressant med frågor och svar delen.

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, du förlorar inget på att sälja av dina fonder (förutom att du kanske säljer när marknaden är svag och fonderna har gått ner i värde – men räds inte ; du ska absolut sälja av dyra fonder som inte gör någon speciell nytta). Bra att du vill ta tag i ditt sparande.

Jag tror inte att man kan köpa fonder hos t ex Avanza eller Nordnet direkt från denna depå.

Det du säljer hamnar i en depå och därifrån kan du flytta pengarna till ditt vanliga sparkonto och när du vill köpa fonder från Avanza eller Nordnet kommer du ju få en förfrågan från vilken bank + konto du vill köpa fonderna för.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-01 klockan 08:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.