Omplacering gammalt sparande
Sök:

Omplacering gammalt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Omplacering gammalt sparande

Hej.

Mina föräldrar sparade mitt barnbidrag under min uppväxt i två fonder vid namn Nordea Futura och Nordea Secura. Fördelning ca: 70% i Futura och 30% i Secura. Idag är jag 30år gammal och har inte rört dessa pengar.

Jag började även med ett sparande likt nybörjarportföljen för ca 1år sen där jag sätter av ca2000kr i månaden.

Till min fråga, hur ska jag göra med sparpengarna i Nordea fonderna. Bör jag omplacera dessa i nybörjarportföljen alternativt rikatilsammans portföljen och därmed ta den ”skattesmäll” som jag då får betala i och med att dessa är sparade i ett vanligt fondkonto hon Nordea.

 

Tack för en bra Blogg!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej David!

Vad jag kan se är de fonder dina föräldrar sparat i inte vad jag hade rekommenderat. Futura är en blandfond med hög avgift på 1,30% Sekura en räntefond som lämpar sig mer på kort sikt än lång.

Eftersom avgifterna äter upp avkastning över tid och man dessutom får sämre avkastning än vad du kan få i en annan portfölj så hade jag valt att sälja av och placera pengarna i en portfölj jag själv valt ut. Det lönar sig i längden även om skattesmällen såklart känns sur!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-02 klockan 13:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.