Omstart av barnspar
Sök:

Omstart av barnspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Omstart av barnspar

Hej. Har lite drygt 50000kr sparat till våra barn. Jag har sparat dem i en kapitalförsäkring. Jag har mixtrat med Fonder lite för ofta och inte lämnat dem ifred. Jag tror inte det gjort så mycket med avkastningen #tur.

 

Vi månadsspar 1100kr/ månad till barnen men jag skulle vilja ha tips på bra fonder. Jag gillar att köpa, sälja och ombalansera så jag tänker kanske tio olika fonder.

 

Jag spar själv enl globala barnportföljen men tänker att man kanske ska sprida risken och inte göra en identisk portfölj till barnen, tänker jag fel då?

 

skulle helt enkelt vilja be om tips på fonder samt fördelning av dessa, hade vart kul med en portfölj som skiljer sig från globala barnporrföljen men det kanske bara e mina hjärnspöken som stör.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Glömde säga att vi tänkt spara i ca 20år till

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Andreas!

Spara enligt ”Globala Barnportföljen”, du kan inte sprida riskerna så mycket mera då du får exponering mot hela världens aktiemarknad i den fondportföljen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Alright. Det är alltså så som jag trodde. Jag har även läst artikeln om barnspar med Claudia och där presenteras andra alternativ av fonder än innehållet av globala barnportföljen. Men jag kanske helt enkelt får skapa en till global barnportfölj

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas
 2. Vit pil

  Absolut kan det föreslås olika fonder ibland, varje år så ändras det i vilken fond som är mest fördelaktig just nu.

  Här har du Jans senaste ”Ombalansering 2019” med dom mest fördelaktiga fonderna just nu!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-13 klockan 17:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂