Omstrukturering av sparportföljer
Sök:

Omstrukturering av sparportföljer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Filip

ställde för sedan frågan: Omstrukturering av sparportföljer

Hej jag har under senaste 3 åren sparat enligt nybörjarportföljen. dock har jag startat olika portföljer genom åren med liknande riskspridning för att ”spela dom mot varandra” och min plan var att jag skulle sälja av allt och samla alla portföljer till en, dock så hann jag inte få allt sålt, innan börsnedgången här. nu undrar jag om jag borde låta allt vara (1 år eller mer) till portföljerna har vänt upp, innan jag byter aktiefonder?

samtidigt känner min magkänsla att om nedgången fortsätter, så kan det vara ett ypperligt tillfälle att använda mina likvida tillgångar att investera i aktiefonder enligt pensionsportföljen( vilket var min tanke från början) samt enskilda aktier, som amerikanska storföretag.

bör jag agera proaktivt eller ”hitta en ny hobby” för tillfället?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du ska byta från en aktiefond till en annan så spelar det inte någon roll när det sker, även om de stora kasten på börsen just nu gör att du inte vet vad som hinner hända innan en försäljning eller ett köp av en fond har gått igenom.

Så för tillfället är det kanske en bra idé att skaffa en ny hobby trots allt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2020-03-12 klockan 22:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.