OMX30 vs OMXS30
Sök:

OMX30 vs OMXS30

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jossan

ställde för sedan frågan: OMX30 vs OMXS30

Hej,

Jag läste artikeln om historiska data för OMXS30 här på sidan och såg att den termen blandas med OMX30. Jag undrar om det är samma sak eller vad skillnaden är?

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är samma sak, ”S” står för Stockholm, men för oss som bor i Sverige är det ju givet. De 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen.

Avanza Zero följer indexet SIX30RX som är detsamma som OMX30 fast lite bättre eftersom den inkluderar också utdelningar. Men ändå en ganska dålig Sverigefond som jag skulle aldrig rekommendera. SEB Sverige Indexfond är mycket bättre eftersom den följer ett bredare index.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Om man absolut vill ha en gratisfond av principskäl är det bättre att välja Nordnet Superfonden Sverige med 70 bolag, lite bredare. Den är inte så mycket sämre än SEB Sverige Indexfond.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Tale
 2. Vit pil

  Håller med dig Tale.
  Mvh. Jack

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-05 klockan 05:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.