Onödigt fondinnehav
Sök:

Onödigt fondinnehav

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niklas

ställde för sedan frågan: Onödigt fondinnehav

Hej!Har funderat en del kring fondportföljens innehåll. Min fråga är behövs USA och Europafonderna med tanke på globalfonden? eller är det kaka på kaka?Mina innehav:Access GlobalAccess USASPP aktiefond EuropaAccess AsienSpiltan aktiefond investmentbolagLF tillväxtNy teknik

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Du har redan exponering mot USA (ca 60%) och Europa (ca 20%) i vanliga globalfonder, så om det blir kaka på kaka beror på om du VILL lägga till extra fonder i den kategorin för att ytterligare öka exponeringen mot dessa marknader.

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vilken procentuell fördelning har du mellan fonderna? Det spelar in i din fråga.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Global 40%
  Spiltan 20%
  Usa 10%
  Europa 10%
  Tillväxt + asien 15%
  Ny teknik 5%

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Niklas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-26 klockan 20:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.