"Onödigt" med Lysa om man kör 100 % aktieexponering?
Sök:

”Onödigt” med Lysa om man kör 100 % aktieexponering?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: ”Onödigt” med Lysa om man kör 100 % aktieexponering?

Hej

Min fundering är enligt titeln. Om jag har bestämt mig för att köra 100 % aktieexponering på min pensionsspar-del av sparandet är det då ”onödigt” att använda mig av Lysa som balanserar om regelbundet? Jag har på Avanza valt främst att spara i globala indexfonder och krydda med lite svenska dito och investmentbolag.

Tänker främst på avgifterna blir onödigt höga på Lysa om jag istället skulle ha mycket i Avanza Global.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik!

Du har säkert koll på det, men Lysa är då en tjänst som ska göra det enklare för sparare att välja fonder.
Dom själva allokerar om fonderna efter dina premisser och därför kan ge mer tid över för dig själv då du inte behöver lägga ned någon tid eller energi på att hitta rätt fonder.

Känner du själv att du har den tiden och kunskapen, så slipper du att betala 0.25% extra som Lysa kostar.

Jan har intervjuat Lysa och skrivit en artikel om hur man kan se på Lysa, läs gärna den: https://rikatillsammans.se/lysa/

Tack för din fråga och hoppas att svaret hjälper dig med dina tankar!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-01 klockan 14:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.