Oplanerat sparande/investering med stort belopp
Sök:

Oplanerat sparande/investering med stort belopp

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Oplanerat sparande/investering med stort belopp

Hej!

Jag har hamnat i en oförutsägbar men intressant situation. Jag har sålt mitt hus och köpt en nyproducerad lähenhet. Den goda nyheten är att jag fick bra betalt för huset trots covid-19. Den mindre goda nyheten är att inflytt till lägenheten blivit uppskjuten 4-6 månader som det ser ut just nu, också pga covid-19.

I nuläget har jag inga höga utgifter och en bra lön. Mina tankar går i att placera pengarna som är öronmärkta till lägenhetsköpet (ca. 1,5 miljoner) under den tiden och sen plocka ut dem när jag kan flytta in/betala för lägenheten.

Det känns ju dumt att låta dem vara på bankkontot så psss länge.

Vad hade ni gjort om ni var i min sits?

Mvh Andreas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

4-6 månader? Jag skulle stoppa in pengarna på sparkonto med ränta. Uppdelat på två sparkonton hos två olika banker för att vara helt täckt av insättningsgarantin. Inte värt att riskera lägenhetspengarna tänker jag.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  4-6 månader är ingenting i investeringsvärlden, så säger samma som P.B, ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti hade varit mitt första val.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Tack för er feedback!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-29 klockan 18:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂