Öppna ISK-konto på Avanza eller i min bank (Länsförsäkringar)?
Sök:

Öppna ISK-konto på Avanza eller i min bank (Länsförsäkringar)?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Josefin

Den här artikeln publicerades 2017-06-05 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Öppna ISK-konto på Avanza eller i min bank (Länsförsäkringar)?

Hej!

Tack för en intressant blogg.

Jag har ISK-konto i min bank där jag sparar till barnen och ska nu öppna ytterligare ett och skapa en nybörjarportfölj. Är det bäst att fortsätta via min bank eller finns det andra fördelar med att öppna ett via Avanza? (Jag pensionssparar via Avanza)

 

Tacksam för din åsikt.

 

Mvh Josefin

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Josefin!

Tack för din fråga och sorry för lite sent svar. Den är nu besvarad i veckans ”Frågor och svar” video.

Klicka här för att komma direkt till videon och svaret på din fråga

Hälsningar,

Jan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vilken bank och vilka fonder sparar du i?

Kolla detta så att du inte råkar spara i t ex generationsfonder eller blandfonder. Dessa brukar sällan vara prisvärda pg a förvaltningsavgiften som är hög och avkastningen mycket medioker.

Om din bank inte kan erbjuda indexfonder som är mycket billigare och ofta avkastar bättre, är det definitivt värt att flytta till Avanza/Nordnet.

Den främsta fördelen med nätmäklare typ Avanza är att utbudet är mycket mycket större än vad bankerna erbjuder.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Länsförsäkringar har ett brett utbud av indexfonder till mycket bra villkor, 0,2% i förvaltningsavgift. Nackdelen är att du inte kan spara i Spiltan Investmentbolag eller Spiltan Global via dem.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Ingvar Kvartsberg

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-05 klockan 22:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.