Öppna nordnetkonto endast för guld eller inte?
Sök:

Öppna nordnetkonto endast för guld eller inte?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria

ställde för sedan frågan: Öppna nordnetkonto endast för guld eller inte?

Hej!

Tack för en bra blogg!

Jag gillar tanken på guld i portföljerna och hade tidigare ”pacific precious” men följde Jans råd att sälja av det förra året. Tänkte köpa nytt nu när ombalanseringsartikeln kom men tvekar inför hur jag ska göra då jag har hela mitt fondsparande på Avanza och Lysa. Jag väljer mellan följande:

 1. Följa Jans rekommenderade ”Globala barnportfölj” på avanza OCH öppna nytt konto på Nordnet för EFTS med guld.
 2. Välja Avanza Guld AVA men det bär mig egentligen emot då jag helst vill ha ”riktigt” guld som försäkring.
 3. Köra på en portfölj utan guld och hoppas på att Avanza tar in bättre alternativ till guldinvesteringar framöver.

Jag är ganska ny på sparande och alt 3 lockar för att det är enkelt samtidigt som jag helst vill ha en gulddel med i sparandet. Hur stor skillnad tycker ni att guld gör för sparandet? Är det värt besväret med att ha sparandet på två olika ställen? Hur komplicerat är det med ombalanseringar mm när man inte har allt sparande på samma ställe?

Hälsningar Maria

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har själv mitt sparande uppdelat på både Nordnet och Avanza. Det är ganska störigt, men det går.

Om bara Avanza kunde fixa ETFerna eller Nordnet bli lite mer användarvänligt så skulle jag flytta till en av dem.

Nordnet går ju trots allt ganska bra att månadsspara på. Så jag har min fasta portfölj i sin helhet där trots en del nackdelar. Orkar inte ombalansera emellan även om det går.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Om fler skulle flytta till Nordnet och ange ETFerna som skäl kanske de får tummen ur.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  ML

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag brottades med exakt samma fråga. Själv valde jag till slut alternativ 2, men visst bar det emot.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Klart att du skall öppna ett konto på Nordnet så du kan handla guld och silver.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag verkligen gillar Avanza men valde också alternativ 1 och öppnade alltså ett separat ISK-konto på Nordnet enbart för guld. Ombalansering och månadsinsättningarna blev en aning bökigare men jag anser att det inte tar särskilt mycket mer ansträngning eller tid.

Självklart blev det lite mer jobb och lite svårare att få totalöverblick men jag tycker ändå att det är värt det. Jag fattar argumenten att ha guld i portfölj och känner mig tryggare nu jag har faktiskt löst det.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Stort TACK för alla svar!

Jag tror jag har bestämt mig för alternativ 1 trots besväret med extra konto. Adde, din kommentar fick mig att till sist fatta beslutet.

Maria

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-15 klockan 21:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂