Öppna nya bolag med vinst från annat bolag
Sök:

Öppna nya bolag med vinst från annat bolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ayub Bare

ställde för sedan frågan: Öppna nya bolag med vinst från annat bolag

Hej! Min fråga lyder som följande. Jag har ett företag som förväntas göra en tillfredsställande vinst nästa bokslut. Kan jag använda dessa vinstpengar för att starta upp ett annat bolag Som inte är kopplade till det andra bolagets bransch  istället för att ta ut det som en utdelning och i så fall hur går jag till väga. Vill helst kunna öppna upp flera bolag med vinsten istället för att skatta på den det första jag gör.

företaget jag har är en resturang och bolagsformen är AB. I kort, kan jag använda vinstpengarna innan utdelning till att öppna ett bolag i säg spa/rekreations branschen direkt från Restaurang företaget.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, inte utan att  skatta för vinsten.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-29 klockan 15:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.