Öppnat konto hos avanza och skall börja spara
Sök:

Öppnat konto hos avanza och skall börja spara

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tommy

ställde för sedan frågan: Öppnat konto hos avanza och skall börja spara

 

hej har aldrig ägt några fonder eller liknade och tänkte börja spara månadsvis samt sätta in mina sparade pengar hos avanza. Konto öppnades igår men har ej satt in pengar ännu. Fick två konton ett aktie och ett isk.

tänkte sätta in 40000kr och placera ut på lite olika. Tex 20000kr på avanza zero eller liknade, sen 5000kr till mitt barn samt spara några hundringar till han varje månad. Sen tänkte jag ev gambla med 5000 kr och sen resterande 10000kr något annat. Är detta en bra strategi eller skall jag spara allt på samma sätt? Jag vill ju att pengarna växer och har ingen lust att förlora allt.kommer också försöka spara ca 4000kr varje månad. Vad skall man satsa på utan att riskera allt för mycket?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Gambla med 5000 är som att köpa lotter för 5000kr. Kass strategi enligt mig.

Avanza Zero är gratis men innehåller för få bolag vilket ger en otillfredsställande riskspridning enligt min åsikt.

Personligen kör jag 100% i Avanza Global vilket ger mig en ypperlig riskspridning.

De lärde dividerar om att man ska ha en liten del av totalsumman i en tillväxtmarknadsfond exempelvis Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära men jag orkar inte krångla med det tillvalet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Tommy!

Läs gärna några artiklar här på bloggen om hur du kan lägga upp en fondportfölj för dig själv och barnet.
Skickar med en länk till globala barnportföljen, denna passar ditt barnspar och även för dig själv på lång sikt, om det är över 10 år du tänker spara.

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-09 klockan 17:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.