Ordningen på de fyra vinnarna?
Sök:

Ordningen på de fyra vinnarna?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lukas Fredriksson

ställde för sedan frågan: Ordningen på de fyra vinnarna?

Hej!

 

Jag och min sambo är i 25års-åldern och har börjat sätta upp tre av de fyra hinkarna (buffert, mellanrisk och passiva) på Lysa och tänkte sätta igång med vårt spar och investering nu efter våra studier. Ett frågetecken jag haft är hur ni ser på ordningen ni fyller på hinkarna. Min förståelse är fyll på buffert först och när den är full, börja fylla mellanriskhinken och sen till slut passiva/aktiva. Genom detta sätt kommer det dröja en bra tid innan vi kommer kunna påbörja ett pensionspar (passiva hinken). Hur resonerar ni kring detta?

 

Hälsningar,

Lukas

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

 1. Hinkarna ska det såklart vara! :-)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Beroende på hu mkt sparande ni har, så kan nu ju dela upp det, så har ni lite i varje hink. Jag har med precis börjat med denna strategi. har buffert på Swedbank, och mellanrisk, passiva på Lysa. har bara fyllt på mellanriken. så kan man månadsspara lite i den passiva. Tror inte det är direkt menat att man måste fylla på och fylla över till nästa, utan det är väl ett synsätt på hur man kan gå tillväga.

  Pytsa i lite i varje sen kan du fylla på mellanrisken. så hade nog jag gjort. Så får man lite olika risktagande om det är det ni vill. för den passiva är större risk. vill du bara ha mellanrisken 60/40 så kör bara på den ett tag.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  R

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Bufferthinken är den viktigaste. Det är den som ger er trygghet om något skulle hända akut.

När bufferten är fylld gör ni lite som ni själva vill. Ju mer ni kan trycka in i passiva hinken desto bättre för framtiden. Men det finns lika många sätt att tänka här som det finns hushåll. Hinkarna är tänkta som ett förslag till modell som ni sedan kan justera själva.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller helt med ovanstående.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Tack för era svar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lukas Fredriksson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-12 klockan 17:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.