Oro i Kina, behålla Swedbank Robur Access Asien?
Sök:

Oro i Kina, behålla Swedbank Robur Access Asien?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik. A

ställde för sedan frågan: Oro i Kina, behålla Swedbank Robur Access Asien?

Hej, läste att Usa tar ytterligare åtgärder mot Kina.

Även uppmanar företag att hitta alternativa länder än Kina. Deras val kan påverka andra länders/företags beslut om import/export.

Tankar:

 • Hur mycket kommer detta påverka denna fonden
 • Är det värt att fortsätta investera och hoppas på en ”liten” nedgång bara för att sedan se en rejäl återhämtning
 • Bör man istället lägga de pengarna på en annan fond som går bra just nu och ev. Hoppa på Asien igen när det börjar bli harmoniskt igen.

Fråga: är fonden Swedbank Robur Access Asien något värt att fortsätta investera i?

Källa: https://www.di.se/live/trump-skruvar-upp-tonlaget-rejalt-borsen-faller-brant/

Mvh, Frredrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nu är den ju på rea 🤷‍♂️ Jag tänker att jag är inne i detta på lång sikt. Uppsidan ifall Kina utvecklar demokrati är enorm. Nedsidan på grund av Trump är begränsad i och med att andra länder kommer fortsätta handla med Kina.

Däremot kan det såklart finnas andra risker med Asien. Dels de andra länderna i Asien och dels att europeiska företag tittar på att flytta tillverkning till Europa. Men det är ju normal handel pch hela anledningen till att ha en diversifierad portfölj från första början.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Helt enig med Emil, ”I’m in for the long run”.

  Sedan så tycker jag inte att man ska ändra sin investeringsstrategi för att det börjar röra på sig lite, hitta din strategi och det upplägget/fördelningen du vill ha och kör sedan på den, om Kina har gått ned mer än andra marknader till årsskiftet så får du köra en ombalansering mot Kina som ger dig mer andelar i den marknaden.
  Att hålla sig till sin strategi tycker jag är det viktigaste!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Jag tackar för svaren, bra att kunna ställa en fråga man funderat på ett tag.
  Trevlig helg på er.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-24 klockan 07:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.