Över 70 år och var investera eller ej ?
Sök:

Över 70 år och var investera eller ej ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Yvonne B.

Den här artikeln publicerades 2017-04-03 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Över 70 år och var investera eller ej ?

 Tack för en fantatsisk blogg !Har äntligen ”fått upp ögonen” för ngn form av avkastning ”någon stans”. Har ett kapital på 300.000:-  på en bank utan ränta … och vad är ditt tips?  Avanza sparkonto med ränta och  ins. garanti?  Indexfond? 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det beror helt på när man har tänkt använda pengarna. Om det är i närtid (inom ett par år) är det sparkontot som gäller. Är det om lång tid (10 år eller mer) är det aktier eller aktiefonder (billiga indexfonder är oftast bäst) som gäller.

På halvlång sikt (runt fem år) tycker jag det är lite lurigare. En uppdelning mellan aktier och sparkontot kan funka, där man viktar ner aktiedelen ju närmare man kommer dagen då pengarna ska användas.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-03 klockan 00:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.