Överföra Euro till Sverige och sedan investera i fonder?
Sök:

Överföra Euro till Sverige och sedan investera i fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Överföra Euro till Sverige och sedan investera i fonder?

Jag har ungefär 50 000 Euro liggande på ett girokonto i Tyskland från tiden jag bodde där. Jag har nu inte längre någon anknytning till Tyskland och funderar på

 1. hur jag flyttar pengarna smidigast till Sverige
 2. om det är ekonomisk dumt att växla pengarna och investera i fonder via typ Avanza

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om det går, då skulle jag:

 1. Skapa ett valutakonto i EUR hos Avanza
 2. Flytta pengarna från tyskland till EUR-kontot på Avanza
 3. Växla dem hos Avanza

Enligt mig har Avanza den bästa växlingskursen nämligen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ska du föra över pengar i olika valutor är Transferwise det absolut bästa. Man får mid market rate växlingskurs, oftast garanterad kurs, och alla övriga kostnader är synliga innan du gör överföringen.

  Jag för själv över några tusen euro åt gången med jämna mellanrum och är jättenöjd. En gång förde jag över 1000 euro och pengarna var tillgängliga på mitt Svenska konto inom 5 minuter. Vid större summor tar det up till 48 timmar.fortfarande väldigt bra.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan Bl

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-12 klockan 14:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.