Överföra min fond till en annan bank
Sök:

Överföra min fond till en annan bank

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcela Paz

ställde för sedan frågan: Överföra min fond till en annan bank

Hej

Jag har en SEB Strategifond Balanserad – Lux  sedan februari 2017. Jag sätter in 1000 kr varje månad.

Nu undrar jag om jag ska flytta fonden till Avanza? eller om jag ska sälja den och öppna en ISK i Avanza i stället?

Vad är bäst?

Tack för återkoppling.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det bästa är om du kan flytta så slipper du extra skatt. Du kan bara flytta från ISK till ISK. Avanza måste dock ha den fond som du spara i.

Avkastningsmässigt är det ingen skillnad om den ligger hos SEB eller Avanza. Däremot skulle jag aldrig ha den fonden. Dyr och halvbra. Svårt att jämföra med bra index. Däremot kanske du har anledning till att spara i den fonden.

Är det ett sprande på 10 år eller längre så skulle jag lagt det i en global indexfond istället. LF Global indexnära eller SPP Aktiefond global. SEB Etisk Global index är också bra, men kostar dubbelt så mycket som LF Global indexnära.

Så, om inte sparandet hos SEB är ett villkor för t.ex. bolåneränta så skulle jag flytta till Avanza direkt.

Ring Avanza och fråga hur du kan flytta ditt innehav.

Mvh

Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-30 klockan 18:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.