Överföring två ISK
Sök:

Överföring två ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Victor

Den här artikeln publicerades 2017-09-27 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Överföring två ISK

Hejsan

Jag kommer eventuellt byta bank och har rört till det i mitt huvud. För närvarande har jag ett ISK på Nordea där jag sålt av mina fonder men tillgångarna ligger kvar på  ISK. Om jag nu byter till Länsförsäkringar och öppnar ett nytt ISK där och gör ett uttag av alla mina tillgångar på Nordea ISK för att sedan göra en insättning på mitt nya ISK hos Länsförsäkringar. Kommer jag då betala extra skatter eftersom jag gör en insättning på ett annat ISK?

 

MVH

Victor

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du behöver inte göra ett uttag och en insättning, det ska gå att göra en flytt från ett ISK till ett annat. Detta löser inte ut några extra skatter men det kan tillkomma en avgift.

Prata med respektive bank om hur du ska göra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-27 klockan 08:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.